Uitgestelde seks

U hebt het vast ook wel gehoord, luisteraars, onze jeugd begint later aan seks dan vijf jaar geleden. Dat heeft het gerenommeerde onderzoeksinstituut Rutgers uitgevogeld.

In de Rutgers-samenvatting begint men wel meteen weer over geslachtsgemeenschap, alsof dat het jé van hèt is in de seks, maar gelukkig heeft men ook andere seksuele handelingen geteld, tot aan strelen toe. Daarom hulde aan de Rutgers als kind van de ooit zo illustere Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming NVSH, die overigens nog steeds bestaat zij het kwijnend.

Niet alleen genéuk dus bij onze jongeren, en wie daar wel mee bezig gaan, die beginnen er nu anderhalf jaar later mee dan een lustrum geleden. Dat vindt Rutgers een positief iets, want jongere jongeren doen het vaak nog zo onbeschermd hè. Ja zeg, op die manier kun je bij peuters en kleuters het eten wel willen uitstellen tot op latere leeftijd, want die dreumesen stoppen elke drol die ze tegenkomen onbeschermd in hun mondje. Het is gewoon een kwestie van opvoeding en voorlichting; onder die voorwaarden zijn vanaf de geslachtsrijpe leeftijd alle veilige vormen van seks oké, en die geslachtsrijpe leeftijd ligt láger dan op de 18 jaar waarop ze hier nú beginnen. Trouwen en koters krijgen is natuurlijk heel andere koek.

Ronduit  alarmerend vind ik, dat de jeugd ook later begint met strélen, waarvan tegenwoordig elke arts en psycholoog weet hoe broodnodig dat is vanaf de prilste leeftijd, ondanks onze gierende angst voor elke schijn van pedofilie.

En verder blijkt onze jeugd ook minder over seks te wéten dan een paar jaar geleden, wat ook al onrustbarend is. Tot nu toe zie ik dan ook nog niet zoveel in de onderzoeksresultaten om tevreden over te zijn, zoals de meeste commentaren wél waren.

En  misschien worden die onderzoeksresultaten wel gigantisch vertekend door een beperkte definitie van seks, en rukken onze bloedjes van kinderen zich massaal vanaf hun achtste af bij hun digitale porno. Want in het hele rapport, althans in de samenvatting, staat niets over soloseks. Het doet me denken aan een wedstrijd in onthouding bij de EO een paar jaar geleden, waarbij jongelui parmantig beweerden dat ze in geen maanden seks hadden gehad, en ze bedoelden dat ze geen pártner hadden gehad, maar zonder dat de EO hun kuisheidsgordels had uitgereikt om zelfbevlekking te voorkomen. En ook die zelfbevlekking is gezond mevrouw mijnheer, wat ze vroeger ook lulden, die pastoor, dominee, imam,rabbijn, pandit, huisarts of psychiater.

Daarmee komen we bij de leeftijdsgroep die zich al dat gepreek nog herinnert en die nu naar míjn stichtelijke woorden zit te luisteren, de ouderen. Het lijkt mij logisch en redelijk, dat als de jongeren later met seks begínnen, wij ouderen er later mee óphouden, want anders is elk evenwicht zoek. Ik zal zelf het goede voorbeeld geven, dat doe ik trouwens al jaren want mijn fysiotherapeute zegt dat seks goed is tegen de artrose. Dus laat die kuise piepkuikens een poepie ruiken, dames en heren, ga erop los, en laat ons weten hoe het bevalt!

Muziek voor Michiel:

Van de CD Ernest Bloch enz. SPOOR 4, Scherzo van Henry Litolff.

Duurt 6’14”, dus i.s.m. Olga eerder wegdraaien, mooi geleidelijk graag.

Muziek is vlot maar rustig, matig luid.

Mogelijke toelichting Olga

(en nee, dat moet volgens mij echt de presentator doen):

“We hoorden een stukje Scherzo uit een concert van Henry Litolff, een Schots-Franse componist die leefde van 1818 tot 1891. Het melodietje is bekender dan zijn maker, en het heeft niets met seks te maken, dat hoeft ook niet voortdurend, toch, of kunt u er niet genoeg van krijgen? Dan moet u ons maar bellen hoor, 020-7525100.”


© 2024 Toon van der AA