Radio Signaal 2031

Dit prachtprogramma voor kneuzen en krukken is tien jaar oud, dat zult u inmiddels wel tot vervelens toe begrepen hebben luisteraars. Amechtig terugkijken doen we al de halve uitzending, en de toekomst voorspellen vindt u natuurlijk ook flauwekul dus dat doe ik nu maar even. Want stel je voor dat Radio Signaal het nóg eens zeg maar 15 jaar volhoudt…

Bij het vijfentwintigjarig jubileum in 2031 is het intussen Média Signaal geworden, met beeld en geluid en waarschijnlijk zelfs geur op je polsinfologe, of in je smart bh, of iets dergelijks. Geregeld is zo’n ding natuurlijk gestoord en kun je die geurfunctie niet meer uitzetten, zodat je soms een halve dag in de stank moet zitten die je zelf hebt opgeroepen. Dat is de prijs voor technische vooruitgang.

Tegen die tijd zijn we dus met ál onze zintuigen gedigitaliseerd en kunnen we ook holografisch op afstand betast worden. Daar zie ik een heleboel terugroepprocedures van Samsung aan vast zitten, en eindeloze smartegeldprocessen. Want als de camera van RTL op ons gericht is zijn we bereid om ons piemelnaakt te laten misbruiken, echter zodra een onbekende iets doet heten we zwaar getraumatiseerd en procederen we ons te pletter. Dat is dan de cultuur waar nieuwe landgenoten zich aan behoren aan te passen…

De medewerkers van Media Signaal, kortheidshalve MS genoemd, die zitten in 2031 dus solariumgebruind – jaja, ze weten dat het dodelijk is maar de mode heeft prioriteit – bronsgebruind en vers getatoeëerd zitten ze dus voor de camefoon en stellen ze onschuldige vragen. Onschuldige, deze keer niet alleen omdat ze net zo vriendelijk en bescheiden zijn als wij nú, maar vooral omwille van de sponsors die geen controverse willen, daarom voor alle zekerheid geen discussie. Immers gezien úw stemgedrag bij verkiezingen luisteraars, zijn er dan nog steeds partijen aan de macht die zoveel mogelijk subsidies willen afschaffen. MS drijft in 2031 dan ook volledig op reclame; bij wijze van voorproefje zal onze hoofdredacteur Jeannine zodadelijk luxe damesondergoed aanprijzen.

Mij zult u in ’31 overigens niet meer horen, want ik ben allang dood. In samenspraak met mijn artsen de stekker eruit. Logisch, want ik ben een hopeloze ouwe knar met een hartkwaal, en dat meen ik nu volkomen serieus: vroeg of laat zullen de medici terecht kiezen tégen míj en vóór een jonger en veelbelovend iemand, of ze dit nu officieel mogen of niet. Er zal immers nooit genoeg geld zijn om álle medische handelingen áltijd te verrichten die technisch mogelijk zijn, álle peperdure medicijnen te produceren die bedacht worden. Onze hoogste gekozen vertegenwoordigers van de politiek zouden daarom richtlijnen moeten opstellen en grenzen bepalen, maar ook in 2031 zullen ze daarvoor te laf zijn en de medische stand ermee opgezadeld laten. De Socialistische Partij, tegen die tijd evenals de PvdA een schijnsocialistische partij, zal op hoge toon blijven eisen dat alles moet kunnen en betaald moet worden uit directiesalarissen; de VVD, tegen die tijd afgedreven naar de PVV en gefuseerd tot GVD van Gewoon Veel Duiten, zal blijven uitroepen dat iedereen zichzelf maar moet verzekeren en dat dan alles goed komt. De rest bungelt daar tussenin.

Media Signaal nodigt dan af en toe zo’n politieke snuiter uit, maar krijgt krijgt nooit iemand van Albert Heijn Medical Holding te spreken die hun politieke campagnes financiert. Gelukkig echter is er die App om discreet mee onder de studiotafel te masturberen. Wat een heerlijke nieuwe tijd!

Muziek door Michiel:

Van Schumann CD2: SPOOR 1, pianoconcert in A, duurt 15’ dus in overleg veel eerder mooi laten wegsterven a.j.b.,  dank.

Afkondiging door Jeannine:

“Na al die futuristische praat van de column hoorden we zonet lekkere vertrouwde ouwe koek, nl. een stukje van het eerste deel uit het pianoconcert van Robert Schumann, Duits componist die leefde van 1810 tot 1856, 46 jaar dus; wie weet zou hij met de moderne medische techniek een stuk ouder geworden zijn.”


© 2024 Toon van der AA