Olympische seksualiteit

Zit u nu de godganse dag aan de buis gekluisterd om naar al die gezonde sportieve jongelui in Sotsji te kijken, luisteraars? Nou, ik ook niet. Ik pik eruit wat ik lekker vind, en dat zijn voor mij de snelle sleesporten: bobsleeën, rodelen en skeleton. Behalve het rodelen dubbel, waarbij twee mannen of twee vrouwen bovenop elkaar liggen, want dat vind ik géén gezicht.

O jee, ben ik nu homofoob? Dat zou die Poetin wel willen, maar dan komt ie toch in de Olympische knoop want hij laat dat gewriemel gewoon toe. Nou weten we dat ook héteroseksuele Russen onderling veel lijfelijker zijn dan wij koele kaaskoppen, nou ja koel totdat we in Oranje raken, maar die Russen kunnen het vooral goed met elkaar vinden als ze wodka op hebben dus reken maar dat die dubbeltallen straalbezopen de rodelgoot in gestruikeld zijn, dat zag u toch wel? En nu lepeltje-lepeltje in de bobslee. Wel hebben ze hun mannelijke ijsdanser teruggetrokken, ziek zogenaamd, maar ze vonden hem natuurlijk te nichterig voor de buitenwereld. Daar trappen wij dus mooi niet in, want ballet is in Rusland al eeuwenlang hartstikke populair en niet alleen bij berenkappers.

Tot aan de eindceremonie blijf ik hopen op een pro-homo-demonstratie, en stiekem ook op een bomaanslag door Tsjetsjeense vrijheidsstrijders maar dit laatste terzijde. Hier kan de Oranje-delegatie zich rehabiliteren voor weken collaboratie met Poetin-propaganda. Ome Willem, ik bedoel Koning Willem die moet dan voor het cachet vlug nog even een kroontje opzetten.

En anders moeten we maar vast gaan plannen voor volgende Olympiades. Vooral in het paar-ijsdansen liggen de mogelijkheden voor het oprapen om homo-, transgender- en travokoppels in te schrijven. Ik zie die sportbobo’s zich al in bochten wringen om dit tegen te houden; ze hebben intussen immers al zóveel lippendienst bewezen aan gelijke rechten dat ze niet meer helemáál kunnen terugkrabbelen. Dit zeker wanneer behalve homoseksualiteit straks ook transseksualiteit en transgenderisme niet meer als psychiatrische ziekten in het internationale handboek DSM staan.

Het is overigens nog een klemmende strategische vraag of de huidige generatie homo- en bi-mannen en –vrouwen, transseksuelen, travestieten en transgenders in Afrika, Azië en Oost-Europa, of die mensen misschien niet nóg kwetsbaarder voor vervolging worden als wij in het Westen voortdurend roepen dat ze niet ziek zijn, ergo helemaal zélf verantwoordelijk voor hun seksuele voorkeur. Misschien kunnen we er beter eerst op hameren dat die voorkeur niet besmettelijk is en bescherming van kinderen dus onzinnig. Dan staat Poetin voor lul met zijn wet en vallen ook Afrikaanse bisschoppen en soortgelijke potenrammers terug op nog slechtere argumenten.

Met andere seksuele voorkeuren zal het gemakkelijker gaan. IJshockey is namelijk al volledig geaccepteerd en volledig homo-erotisch sado-masochistisch, evenals bij de Zomerspelen diverse andere sporten waar veel grof lijfelijk contact aan te pas komt.

Dan is er nog de narcistische seks, vanuit praktisch oogpunt voor onze sportlieden de handigste mogelijkheid tot gezonde prestaties. Voor exhibitionisme daarentegen is het op de Winterspelen wat koud, maar misschien kan potloodventen nog onderdeel worden van komende Zomerspelen in Amsterdam.

Na drie tellen of zo de muziek:

Tsjaikovsky, SPOOR 1, Ouverture van de Notenkraker Suite. Duurt 3’14”, dus even bekijken hoeveel je ervan draait.

Mogelijke afkondiging:

“We luisterden zojuist naar de ouverture uit de balletsuite De Notenkraker, dus met veel nichterige maillots en tutu’s waar Russen zo dol op zijn. Dit ballet is geschreven door de bekende homoseksuele Russische componist Peter Tsjaikòfskie, die leefde van 1840 tot 1893. En dat leven in de kast was vaak niet gemakkelijk. Hopelijk worden daar in Sotsji ook nog wat noten over gekraakt.”


© 2024 Toon van der AA